IBTM Models | Modellenbureau Amsterdam

Model en Curator

Nederlands IBTM model Anne Verhallen woont in New York en combineert het modellenleven met haar bestaan als fine-artist manager, curator en schrijfster.

Anne startte haar carrière als high-end fashion model in Nederland en werkte al snel samen met grote bekende fotografen, artiesten en designers op internationaal niveau. Door haar wereldwijde reizen en de vele ontmoeting met baanbrekende artiesten ontwikkelde ze een sterke interesse en nieuwsgierigheid voor kunst en hedendaagse cultuur.

Momenteel werkt Anne, ondertussen een bekende naam in de New York art-scene, als Director of Business Development op de fine arts afdeling bij een bekend bureau, het New Yorkse  CEA – Creative Exchange Agency.

Daarnaast is zij zelfstandig curator die het snijvlak tussen kunst, design, technologie, innovatie, gezondheid en luxe mode wil cultiveren. Als zelfstandig curator is Anne verantwoordelijk voor het selecteren, organiseren en presenteren van kunst. Dit is goed bruikbaar in de huidige consumptiemaatschappij waarin kiezen een kunst is geworden. Door het aanzienlijke aanbod van zaken die te consumeren zijn is er een behoefte aan een voorbeeldfiguur die een goed geïnformeerde voorselectie kan maken legt Anne ons uit.

Momenteel is Anne bezig met een project genaamd How Can We Think of Art at a Time Like This?  De online exhibitie is bedoeld als een platform voor de uitwisseling van ideeën en een dialoog te openen in een tijd van sociale distantiëring, zelfquarantaine en wereldwijde onrust. Het project vloeide voort als antwoord op het coronavirus en globale kunstcrisis.

‘‘Ik ben ervan overtuigd dat ongelukkige gebeurtenissen tot zeer positieve veranderingen leiden’’, zegt Verhallen. “Dit is het moment om na te denken, te creeëren en te definiëren wat belangrijk is in onze samenleving.” 

How Can We Think of Art at a Time Like This? Is een tentoonstelling zonder muren. Veel kunstenaars hebben het werk royal uitgeleend om mee te werken aan de creatie van een platform voor vrije meningsuiting in tijden van crisis. Dit kan eindigen in twee weken, twee maanden, tot november, of lang daarna. In die geest zal deze tentoonstelling voortdurend worden uitgebreid en komen er regelmatig nieuwe artiesten bij.

Anne en haar compagnon Barbara Pollack voegen elke dag werk toe van nieuwe kunstenaars, waaronder Ai Weiwei en Shinique Smith. De meeste dragen bestaande stukken bij, hoewel ten minste één kunstenaar voor de gelegenheid aan een nieuw project werkt.

Het project kwam opvallend snel tot stand. Het duo besteedde 48 uur aan het rekruteren van de artiesten en het lanceren van de site met alle bijbehorende sociale mediakanalen (allemaal terwijl ze op afstand werkten vanuit hun respectievelijke appartementen).

Voor meer info klik hier : artatatimelikethis.com

Instagram van Anne klik hier : @anne_verhallen

 

explore