IBTM Models | Modellenbureau Amsterdam

Alaine x RVDK

Mode wordt even geannuleerd – althans zo voelt het, de geplande fashion shows komende maanden nemen geen plaats. Ronald van der Kemp (RVDK), een op duurzaamheid gerichte Nederlandse mode-ontwerper zal in juli zijn halfjaarlijkse reis naar Parijs niet maken met zijn couturecollectie – die shows zijn ook afgelast – maar hij zit niet stil in Amsterdam.

Van der Kemp heeft in lockdown met de hand gemaakte gezichtsmaskers gemaakt. Geen vervanging voor N95’s, hoewel de ontwerpers en merken die dat werk doen geprezen moeten worden, maar couture maskers die even inventief en buitenaards zijn als de jurken die hij ontwerpt.

Samen met ons model Alaine Louki werkte hij aan een bijzonder project “Army Of Love”

Afgelopen dinsdag organiseerde van der Kemp in Hotel De L’Europe in Amsterdam een ​​even geïnspireerde mode-happening om de maskers te laten zien en het bewustzijn over hun aankomende tentoonstelling en veiling te vergroten: de opbrengst gaat naar Refugee Company, dat een fabriek in Nederland opent om door vluchtelingen gemaakte chirurgische maskers te produceren.

Onze beauty Alaine Louki werd gevraagd deel te nemen aan dit bijzondere project.

Alaine: Toen ik hoorde over dit project was ik enorm enthousiast. Ik ben groot fan van zijn werk en de achterliggende gedachten ervan. De verklaring van dit project was ook iets waar ik gepassioneerd over ben en waar ik naar uitkijk, om een duurzame toekomst creëren en een “rebel voor een positieve verandering” zijn. Ik wist dat het geweldig zou zijn, maar het overtrof echt mijn verwachtingen.

<< Alaine Louki (IBTM Models) voor RVDK
Alaine in the Army Boat Of Love >>

 

 

<< Ontwerper Van Der Kemp in veiligheidskleding

Ronald vertelt dat we ons plotseling in stilte bevinden. Zodra alles loslaat, zullen we mensen zien worstelen om terug te gaan zoals het was. Hij vindt dat we naar een “nieuwe” normaal moeten gaan. Als we een stap terug kunnen doen en ons aan dit virus kunnen overgeven, kan er iets positiefs uit voortkomen. Het werk van van der Kemp is een pleidooi voor iedereen om dingen beter te maken.

Met de hulp van Amsterdam Fashion week kon deze actiering toch plaatsvinden te midden van de COVID-19 pandemie. Maatregelen werden getroffen om de veiligheid van de modellen te waarborgen.

 

 

Alaine: Om ons te beschermen werden er veiligheidspakken gedragen en werden er maskers en handschoenen gedragen. Modellen werden binnen verschillende tijdsbestekken binnengebracht en ook in aparte kamers geplaatst. Tutorials over haar en make-up werden digitaal gegeven via zoom en we moesten onszelf ook aankleden.

Volgens van der Kemp moeten we inventief zijn. Kleding moet met liefde en aandacht voor detail gemaakt worden en mag niet op een formele manier naar buiten worden gehaast om gewoon de lege plekken in te vullen. Met grote persoonlijke bijeenkomsten die in de nabije toekomst niet mogelijk zijn, hebben van der Kemp en zijn “leger van liefde” de industrie veel te bieden gegeven over de toekomst van modeshows en verantwoord design.

 

Alaine: Dergelijke gebeurtenissen zijn van cruciaal belang tijdens de COVID-19-pandemie. De boodschap is ongelooflijk belangrijk, we moeten onze manieren veranderen om een ​​duurzamere toekomst te creëren, niet alleen omdat we deze pandemie hebben bereikt, maar omdat het is wat nodig is. De maskers waren ook een metafoor om over te brengen hoe we ons allemaal verschuilen achter de “maskers” zoals sociale media. Hoe we de dingen beter weergeven dan ze in werkelijkheid zijn, terwijl we ons echt moeten concentreren op de belangrijke kwesties die nu gebeuren, zoals de mode-industrie en het gebrek aan duurzaamheid. Collecties worden gemaakt en vervolgens verwijderd. We moeten het beter doen. De witte vlag gaf aan dat we ons overgaven aan deze problemen en een betere wereld wilden creëren, zodat mensen in de toekomst bewuster kunnen zijn en een duurzamer tijdperk kunnen betreden. De video is boeiend en dat is erg belangrijk omdat er in deze tijden een verschuiving is in waar mensen hun aandacht op richten.

explore