IBTM Models | Modellenbureau Amsterdam

IBTM Models, is een boutique modellenbureau gevestigd in Amsterdam. De naam IBTM staat voor International Business & Talent Management. Op internationaal gebied richt IBTM zich op de high-end fashion branche. Voor onze modellen ambiëren wij een internationale modellencarrière op het hoogste niveau.

Foto door Elisabeth van Aalderen

Chantal
Schouten

Op de Nederlandse markt zorgen wij voor kwaliteit, zowel voor onze modellen als voor onze opdrachtgevers. Zo onderscheidt een IBTM-model zich door een unieke persoonlijkheid met een eigen uitstraling. Dit waarborgen we door persoonlijk aandacht en een scherp oog voor de actuele behoefte van de markt. Onze focus ligt op het representeren van unieke talenten en diversiteit. Hierbij kijken wij verder dan de conventionele schoonheidsnormen.

Merken en opdrachtgevers waar ons modellenbureau mee werkt, zijn oa: Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Bijenkorf, G-star, Vogue magazine, Elle magazine, Levi’s, Mango en H&M.

Persoonlijk management kenmerkt modellenbureau IBTM Models

Persoonlijk model management

IBTM Models focust zich op persoonlijk management voor haar modellen. Vooral in de eerste fase, de opstart van hun carrière, vinden wij het belangrijk de juiste stappen te zetten om een hoog internationaal niveau te bereiken. Daarom wordt er een persoonlijke strategie uitgestippeld, samen met het model (en haar ouders). 

Veel aandacht gaat uit naar persoonlijke ontwikkeling en imagovorming. ‘New face’- modellen worden niet aan hun lot overgelaten bij het ontdekken van de toch vaak onbekende modewereld. 

Ook de ervaren modellen hebben door IBTM een goede basis in Nederland en de juiste 24/7 ondersteuning op internationaal gebied. Doordat de markt en hun opdrachtgevers dynamisch is wordt er ook voor ervaren modellen terugkerend de juiste strategie besproken.

IBTM Models staat voor excellente begeleiding, helder management en unieke talenten.

Oog voor kwaliteit

Eigenaresse Chantal Schouten, een ervaren model manager, heeft in 2015 nieuw leven geblazen in het modellenbureau IBTM Models. En met succes. Nu, bijna 5 jaar later, werkt IBTM met 15 potentiële topmodellen (new faces) en 15 succesvolle fulltime modellen. Chantal heeft wereldwijd een goede naam vanwege haar jarenlange ervaring als scout en booker in de industrie en staat daarmee hoog aangeschreven bij haar internationale partners. 

IBTM werkt bovendien met de bekende netwerk bureaus als met de boutique onafhankelijke bureaus zoals o.a. DNA Models, Viva Model Management, Next Models, Women Model Management, IMG Models, Premium, OUI Model Management Monster en Why Not Models.

“Wij baseren ons op vele jaren ervaring met booken en model management in samenwerking met gerenommeerde internationale modellenbureaus.”

Chantal vormt samen met model manager Rachel Power het hart van IBTM Models. Om IBTM heen staan de nodige experts (o.a. catwalk coach, personal trainer, diëtiste) met wie IBTM Models samen een goede basis legt voor jonge en ervaren modellen. 

Met liefde & passie voor het vak waarborgt IBTM een scherp oog voor kwaliteit. Evenals een duidelijke visie op de waarde van excellente begeleiding en helder management. Het resultaat is een stabiele, en nog steeds groeiende, groep opdrachtgevers.

Bekijk de modellen van ons modellenbureau hier More